No icon

Елементарно і смачно: лінивий пиріг з капустою

Цей заливний пиріг дуже простий: він не може не вийти, він завжди смачний. Він просто чарівний: багато начинки, мало тіста, повітряна консистенція

Тісто не потрібно заздалегідь замішувати, настоювати, вимішувати і взагалі щось ліпити. Загалом, спробуй, не пошкодуєш!


Інгредієнти:

300 мл кефіру,

4 яйця,

? ч. л. соди,

2 склянки борошна,

200 г капусти (білокачанної або кольорової),

50 г вершкового масла,

по щіпці мускатного горіха і солі.

Приготування

Білокачанну капусту дрібно наріжте, кольорову - розберіть на суцвіття. Білокачанну капусту зимового сорту з щільними листям і суцвіття кольорової відваріть до напівготовності в підсоленій воді, відкиньте на друшляк, дайте всій воді стекти. Обсмажте нарізану півкільцями цибулю до золотистого кольору, два яйця зваріть круто, остудіть і наріжте. Змішайте капусту, яйця, цибулю і дрібно нарізаний кріп, дрібку мускатного горіха, посоліть за смаком.

Включіть духовку, нехай нагріється. Кефір, два яйця, борошно, соду, щіпку солі збийте міксером. Дно форми застеліть промасленим пергаментом і вилийте половину тіста. Викладіть на нього рівним шаром начинку і залийте другу половину тіста. Якщо маєте час та натхнення, можете посипати пиріг хвилин через 25 після початку запікання тертим сиром і своїми улюбленими прянощами. Він стане ще смачніше, хоча ... куди вже більше? Випікається цей лінивий пиріг приблизно хвилин сорок. За бажанням в начинку можна додати все, що душа забажає: відварене куряче м'ясо, гриби, солодкий перець.

Джерело: журнал «Ліза»

Comment