No icon

Як заморозити перець на зиму

Болгарський перець - відмінне джерело вітаміну С. Є продукти, у яких його більше, але у перцю є «секрет». Крім аскорбінової кислоти, він містить вітамін Р, що збільшує біодоступність вітаміну С. Плюс в кольорових овочах багато заліза, калію, йоду та інших поживних речовин. Взимку все це зайвим не буде.

СОЛОДКИЙ ПЕРЕЦЬ МІСТИТЬ БАГАТО ВІТАМІНІВ

Замороження перцю: скибочками

Строго кажучи, можна скибочками, можна кубиками, соломкою або навіть кружечками - з них вийдуть приголомшливі формочки для ранкової яєчні, котлет або інших форм кулінарної творчості. Важливо тільки гарненько просушити нарізаний перець перед заморожуванням, інакше шматочки склеяться.

Перець, заморожений кружечками, стане формочками для яєчні

1. Перець очистіть, видаліть насіння і плодоніжки, вимийте, наріжте.

2. Розкладіть на паперовому рушнику і дайте повністю висохнути.

3. Розкладіть на підносі в один шар, поставте в морозильну камеру до повного замерзання.

4. Вийміть, розкладіть в пакети або контейнери, поставте назад в морозильник для зберігання.

Замороження перцю: цілком

Фаршировані кольорові перці - цілими або половинками - розфарбують будь-який стіл. Особливо якщо він зимовий. Щільна м'якоть перцю добре переносить заморожування-розморожування, так що не бійтеся класти цей овоч в морозильник. Тільки подбайте про те, щоб заготовки не зламалися. Для цього вкладайте їх один в одного і потім бажано в контейнер, а не в пакет.

1. Перець очистіть, видаліть насіння і плодоніжки. Для цього або розріжте овочі навпіл, або уздовж - в залежності від того, як саме будете готувати.

2. Вимийте овочі, просушіть на паперових рушниках.

3. Розкладіть на підносі, поставте в морозильну камеру до повного заморожування.

4. Вийміть, розкладіть по контейнерах і поставте в морозильник для зберігання

Джерело: Журнал «ХочУ»

Comment